De prijs van een videoproductie

Wat kost het laten maken van een video?

Hoeveel een video kost is afhankelijk van vele factoren.

Skyless Media unieke draailocatie

Script, camera, lichten, set, acteurs, audio, edit, animaties, etc. Er zijn veel aspecten van een videoproductie die de prijs bepalen. Vaak is daarom een videoproductie goed aanpasbaar aan het budget. Wat heb jij nodig in jouw specifieke situatie om tot een eindproduct te komen wat jouw doelen kan behalen? Daar probeer ik elke keer weer naar te kijken en zo het beste plan te verzinnen voor jou.

Wat heb jij nodig in jouw specifieke situatie?

Het begint al in de preproductie of voorbereidende fase. Soms kan deze bijna overgeslagen worden, maar soms moet er een uitgebreid script worden gemaakt, een locatie gezocht, extra mensen geregeld worden, etc.

Hetzelfde geldt voor de productie fase, het draaien van de video. Wat voor apparatuur en mensen hebben we nodig? Moeten we een set afhuren? Hoeveel tijd hebben we nodig te draaien en eventueel naar verschillende locaties te reizen?

Ook in de postproductie fase, de fase waarin de edit gedaan wordt om er een afgemonteerde video van te maken, zijn er veel mogelijkheden. Wil je een geavanceerde edit of iets simpelers? Wil je iets kort of iets langs? Wil je uitgebreide animaties? Moet de audio nabewerkt worden? Moet er een hele look gecreƫerd worden met color grading en grafische elementen?

Aan al deze knoppen kan gedraaid worden om iets te maken wat past voor jouw situatie en jouw budget. Het beste is om hier geheel vrijblijvend direct een richtprijs te berekenen. Of neem contact op voor meer informatie.

 

Skyless Media